GIVEAWAY

Christmas Giveaway and let's talk about....Handmade candles by Meli!

10:35:00 μ.μ. Katia Kwttakh 0 Comments

 Giveaway and Let's talk about....Handmade Candles by Meli!

Η Μελι ειναι δημιουργος της σελιδας https://www.facebook.com/pages/Handmade-Candles-by-Meli/1518748681695056?sk=timeline Φιαχνει χειροποιητα κερια και προσφατα και σαπουνακια με πολυ μερακι!Αξιζει να δειτε την δουλεια της!Μπορειτε να της παραγγειλετε μεσω της σελιδας της με μηνυμα!Η στο email της: melicandles@yahoo.gr Μπορειτε να της πειτε οτι ιδεα εχετε και εκεινη θα σας την πραγματοποιησει!Θα βρειτε πολλα πρωτοτυπα σχεδια στις δημιουργιες της!Ας γνωρισουμε την δουλεια της και την ιδια λιγο καλυτερα!Και προς το τελος του post θα βρειτε μια εκπληξη για εσας!Εναν διαγωνισμο σε συνεργασια με την Μελι!


-Πως ξεκινησες αυτη την ασχολια και ποτε;

Ξεκίνησα να φτιάχνω κεριά από χόμπυ πριν λίγα χρόνια. Χρησιμοποιούσα απλά καλούπια που υπήρχαν ήδη σπίτι. Πχ το κεσεδακι από το γιαούρτι ή το κουτάκι από τις μπατονετες. Κάθε φορά που εφτιαχνα ενα κερί, μου ερχόταν και μια ιδέα εξέλιξης... το ένα έφερνε το άλλο και προχωρούσα. Ακόμα έτσι γίνεται!Πρέπει να ξεκίνησα πριν 6-7 χρόνια. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ακριβώς.Πριν 3 χρόνια το ξεκινησα μεσω ιντερνετ. Υπήρξε ομως μια παύση μετά τον πρώτο χρόνο για προσωπικούς λόγους. Εδώ και 4-5 μήνες, ξαναμπήκε το Handmade Candles by Meli δυναμικά στο ίντερνετ.



ιναι η μονη σου επαγγελματικη απασχοληση;
Όχι δεν είναι η βασική μου απασχόληση! Αλλά με την κρίση όλα γίνονται!...

-Το κανεις αποκλειστικα μεσω ιντερνετ;
Όχι αποκλειστικά μέσω ίντερνετ. Το ίντερνετ βοηθάει φυσικα να σε μάθουν περισσότεροι άνθρωποι. Αλλά υπάρχει και το... "από στόμα σε στομα". Τώρα τα διαθέτω μέσω του Μουσικού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου στο bazaar μέσα στη χρονιά, αλλά και με έκτακτες παραγγελίες εκτός bazaar.

ιναι μια καθημερινη απασχοληση;ποσες ωρες της ημερας σου ειναι αφιερωμενες σε αυτη;
Όταν προετοιμαζομαι για ένα bazaar οπως τωρα, ασχολούμαι καθημερινά. Οι ώρες ποικίλουν. Μπορεί να ασχοληθώ μια ωρα αλλά μπορεί να φτάσω και τις 5 με 6 ώρες.

-Ειναι ενα επαγγελμα-απασχοληση που θελει μερακι,θελει ταλεντο;η απλα καλη διαθεση;
Πιστεύω πως για καθετί που κάνουμε, χρειαζόμαστε τον ιδανικό συνδυασμό καλής διάθεσης και ταλέντου. Έχω συναντήσει άτομα με καλή διάθεση να κάνουν κάτι, χωρίς επιτυχία. Θεωρώ ότι το ιδανικό είναι αν η διάθεση υπάρχει, να σε βοηθάει και η κλίση σου. Είτε φτιάχνεις ένα κερί, είτε φτιάχνεις ένα γλυκό.

-Σε σχεση χρονου υλικων κλπ.θεωρεις οτι υπαρχει γενικα κερδος σε αυτες τις δουλειες;Και πως ειναι ο ανταγωνισμος?
Το κέρδος είναι μια πονεμένη ιστορία... Ίσως να είναι ελάχιστο σε σχέση με τον κόπο σου. Αλλά νομίζω αυτό συμβαίνει με τις περισσότερες δουλειές πλέον. Όμως επειδή θέλω να κάνω πράγματα δημιουργικά στη ζωή μου, προς το παρόν νιώθω καλά. Αν δε θα νιώθω καλά, θα σταματήσω και να το κάνω.Ανταγωνισμός υπάρχει παντού γύρω μας. Είτε στον κατακλυσμό χειροποίητων δημιουργιών στο ίντερνετ, είτε στα πολύ γνωστά καταστήματα που πλέον βρίσκεις τα πάντα με ευκολία και σε καλές τιμές. Όμως δεν είναι κάτι που με ενοχλεί. Ψάχνω να βρω τρόπους να προχωρήσω ότι και να γίνεται τριγύρω...

-Τις τιμες σου πως θα τις χαρακτηριζες;
Νομίζω πως στις δημιουργίες μου, συναντάς φυσιολογικες τιμές. Μπορεί ο καθένας να βρει αυτό που τον ενδιαφέρει σε συνάρτηση με την τσέπη του.

-Απο που εως που κυμαινονται οι τιμες σου?
Οι τιμές ξεκινούν από λίγα ευρώ, κάτω από 5 για κάποια σχέδια. Το έως που, εξαρτάται. Και από τα υλικά και από την πολυπλοκότητα της ολοκλήρωσης ενός κεριού.

-Η εμπνευση σου απο που πηγαζει;υπαρχει πρωτοτυπια στα σχεδια σου;
Όταν είσαι καλλιτέχνης με οποιοδήποτε τροπο, έχεις αθελα σου το μυαλό σου στο τι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για να εξελίξεις την τέχνη σου.πχ μπορεί να δεις ένα ωραίο μπολ και να σκεφτείς "αυτό θα μπορούσε να γίνει καλουπι" ή "αυτά τα αποξηραμένα θα έμπαιναν σε κερί;" ή αυτός είναι ένας ωραίος πίνακας, αν καταφέρω να μιμηθω τα χρώματα του, ίσως βγάλω ένα ωραίο κερί." Και ξεκινάς πειράματα. Κάποια πετυχαίνουν και κάποια όχι. Αλλά έτσι προχωράς και εξελίσσεσαι!

-Υπαρχει ποικιλια αρωματων και σχεδιων;λειτουργεις και κατα παραγγελια υλοιποιεις δηλαδη καποια ιδεα που εχει καποιος πελατης και σου την εκφραζει η μονο οτι ηδη φιαχνεις;
Φυσικά και υπάρχει ποικιλια αρωμάτων και σχεδίων. Χαρά μου να λειτουργώ και κατά παραγγελία. Μου αρεσει όταν καποιος μου ζητήσει κάτι που πραγματικά θα τον χαροποιήσει και έτσι γίνεται το κερί του μοναδικο. Επίσης έτσι μου δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσω και κάτι που μπορεί να μην το είχα φανταστεί.

-Αναλαμβανεις και την διακοσμηση ειδικων περιστασεων;π.χ.γαμου;μιλησε μας για αυτο!
Έχω αναλάβει στολισμό σε νυφικα τραπέζια. Σε αυτήν την περίπτωση τα χρώματα και τα σχεδια είναι έμπνευση του ζευγαριού. (ή-πιο σωστα-της νύφης). Συνήθως ετοιμάζω μια σύνθεση από 3-4 κεριά για κάθε τραπέζι.
Αφού μου δίνεται η ευκαιρία, ήθελα να σας πω ότι μετά τις γιορτές θα αναρτήσω κάποια σχέδια πιθανά για γάμο ή βάφτιση να παίρνουν ιδέες οι μέλλουσες νυφουλες και μανούλες. Φυσικά μόνο ιδέες θα δώσω γιατί όπως είπαμε όλα μπορούν να μετατραπούν σύμφωνα με το προσωπικό γούστο του καθενος.

                                 ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣ-ΚΕΡΙΑ:


                                                χριστουγεννιατικες δημιουργιες:


Φλυτζανακια του καφε αντι για ρεσω με μυρωδια chocolate fudge

Χιονομπαλες!

κερι μεγαλη κουπα με διακοσμητικα μικρα κερακια!

δεντρακι!

διαφορες δημιουργιες:


κερακια καρδουλες που εχουν χρησιμοποιηθει σε γαμηλιο τραπεζι!

ιδανικες δημιουργιες για ιδιαιτερες περιστασεις!

κερακι με κοκκους καφε

κερακι με αρωμα κανελα και αποξηραμενο πορτοκαλι

κερακια cupcakes

κερακι γλυκο του κουταλιου για φαγωμα

κερακι tinkerbell!

καλοκαιρινες δημιουργιες:


κερακι ζελε


ΣΑΠΟΥΝΑΚΙΑ:


cupcakes σαπουνακια!

ιδιαιτερα cupcakes σαπουνακια με νοτα χριστουγεννιατικη!

σαπουνακι γατακι!

κατι καινουργιο:

προσφατα ξεκινησε να δημιουργει αρωματικες ταρτες κεριου
για συσκευη καυσης!Τα αρωματα τους εχουν μεγαλη διαρκεια!

Λογω χριστουγεννων θα βρειτε τις δημιουργιες της Μελις σε αυτο το bazaar αυτο το Σαββατοκυριακο για οσες ειστε εντος Αττικης!Εαν θελετε μπορειτε να της στειλετε μηνυμα απο τωρα τι θα θελατε να παραγγειλετε και να σας το ετοιμασει ωστε να πατε να το παρετε απο το bazzar οι ιδιοι!Οτι θελετε επικοινωνηστε μαζι της!Τα προιοντα της ειναι ιδανικα για δωρο αλλα και για διακοσμηση του χωρου σας!Σας προτεινω να τους ριξετε μια ματια γιατι αξιζουν!

GIVEAWAY:

Και ο διαγωνισμος μας για δυο νικητες!Οι τυχεροι θα κερδισουν απο 2 κερακια 1χιονομπαλα και 1δεντρακι,δυο σαπουνακια cupcakes και 2 ταρτες κεριου καυσης!Συνολο 6προιοντα για καθε νικητη!Για να ερθουν τα χριστουγεννα ακομα πιο αρωματισμενα!Απο κατω στο πινακακι θα βρειτε τους ορους του διαγωνισμου!Ειναι μια πολυ ωραια ιδεα για να το κανετε εσεις δωρο σε καποιο προσωπο σας!Καλη επιτυχια!


































You Might Also Like

0 σχόλια: