ΕΣΕΝΑ ΠΙΟ ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;

9:20:00 μ.μ. Katia Kwttakh 1 Comments


ΕΣΕΝΑ ΠΙΟ ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;

Γεια σας και πάλι!Σε αυτό μου το post θα μιλήσουμε για ένα πολύ αγαπημένο καλλυντικό προϊόν κάθε γυναίκας!Μα φυσικά τα κραγιόν!Τι πιο θηλυκό και σέξι από το κατάλληλο κραγιόν για κάθε γυναίκα;Ειδικά τελευταία έχω ένα κόλλημα με τα κραγιόν και ψάχνομαι στις αποχρώσεις και στο τι είναι στην μόδα!Αγοράζω συνεχώς κραγιονάκια από διάφορες εταιρείες,όποτε βρω την ευκαιρία!Επειδή όμως πολλές φορές επηρεασμένες από την μόδα και τα χρώματα,πέφτουμε στην παγίδα του να διαλέγουμε τα λάθος κραγιόν,είπα να κάνω αυτό το ενημερωτικό άρθρο!Φυσικά,να θυμάστε πάντα ότι στους κανόνες υπάρχουν και εξαιρέσεις!Μπορεί δηλαδή κάποιο κραγιόν να μην γράφω ότι ταιριάζει στην δικιά σας επιδερμίδα,και εσείς να το φοράτε και να σας κολακεύει!Πολύ απλά,γιατί πρώτον η μόδα αλλάζει συνεχώς αλλά και γιατί οι εξαιρέσεις είναι για να καταργούν κάποιους κανόνες!Παίζουν από πολλά ρόλο το τι κραγιόν μας ταιριάζει!Όχι μόνο από την επιδερμίδα μας!Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

ΓΙΑ ΣΤΑΡΕΝΙΕΣ-ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ:

Η κατηγορία που ανήκουν και οι περισσότερες Ελληνίδες!Για σταρένιες η μαυρισμένες επιδερμίδες,διαλέξτε χρώματα που αναδεικνύουν το μαύρισμα σας σωστά!Διαλέξτε δηλαδή πιο σκούρες ροζ και κόκκινες αποχρώσεις,όπως και κραγιόν τόνου κεραμιδί!Το κόκκινο κραγιόν υπάρχει σε διάφορες αποχρώσεις και θέλει προσοχή στο ποια απόχρωση θα επιλέξετε!Προτιμήστε τις σκούρες και όχι τις πολύ έντονες η ανοιχτές!Επίσης σας ταιριάζουν οι φούξια και οι πορτοκαλί αποχρώσεις!

ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ:

Οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις θέλουν και πιο ανοιχτά χρώματα κραγιόν όπως είναι τα κοραλοκόκκινα και τα ροζ!Οι πολύ σκούρες αποχρώσεις,θα κάνουν μεγάλη αντίθεση με το δέρμα σας,κάτι που δεν επιθυμείτε!Επίσης προτιμήστε καφέ αποχρώσεις της μόκας,του κόκκινου του κρασιού και της καραμέλας!

ΣΚΟΥΡΕΣ-ΖΕΣΤΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ:

Διαλέξτε κόκκινα κραγιόν με καφέ αποχρώσεις!Επίσης,σας ταιριάζουν τα βαθιά κόκκινα,τα ροζ και τα φούξια!Απέφυγε τα κραγιόν που πορτοκαλίζουν και έχουν ανοιχτούς τόνους ροζ του κόκκινου!Μην προτιμάτε τα πολύ σκούρα κόκκινα και καφέ χρώματα,αφού θα σας σκοτεινιάσουν πολύ το πρόσωπο και δεν θα είναι κολακευτικά,καθώς και τα πολύ ανοιχτά χρώματα που ροδίζουν η πορτοκαλίζουν!Προτιμήστε τα έντονα κόκκινα,με αποχρώσεις του μπλε και του καφέ!

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΝΟΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ:

Εάν δεν ξέρετε η δεν είστε σίγουρη για τον τόνο της επιδερμίδας σας και την απόχρωση σας τότε κάντε το παρακάτω τεστ και θα το βρείτε εύκολα!Οι τόνοι επιδερμίδας που υπάρχουν είναι οι εξής:
Θερμός,δροσερός και ουδέτερος!Για να βρεις που ανήκεις δες το εσωτερικό του αγκώνα σου!Αν η φλέβα έχει χρώμα προς το πράσινο τότε έχεις θερμό τόνο δέρματος!Αν η φλέβα έχει χρώμα προς το μπλε,τότε ανήκεις στον δροσερό τόνο δέρματος!Αν βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα τότε έχεις ουδέτερο τόνο δέρματος!Εάν έχεις ουδέτερο τόνο δέρματος τότε είσαι πολύ τυχερή,επειδή μπορείς να φορέσεις σχεδόν όλα τα χρώματα κραγιόν!Γενικά εάν η επιδερμίδα σας πάει προς το κίτρινο-χλωμό διαλέξτε κραγιόν με πορτοκαλί βάση,ενώ εάν πάει προς το ροζ διαλέξτε κραγιόν μπλε βάση!Ένας άλλος τρόπος για να καταλάβεις τον τόνος της επιδερμίδας σου είναι το κόλπο με τα κοσμήματα!Πάρε ένα μεγάλο περιδέραιο και τοποθέτησε το σε γυμνό λαιμό!Κάτσε μπροστά στον καθρέφτη και παρατήρησε!Εάν το κόσμημα σου έχει bronze και χρυσά στοιχεία πάνω του και δεν σου ταιριάζει,τότε η επιδερμίδα σου είναι ανοιχτή!Εάν βάλεις ένα κόσμημα με ασημένια στοιχεία και σου ταιριάζει τότε ανήκεις στην ψυχρή κατηγορία επιδερμίδας,δηλαδή ανοιχτόχρωμη!Δηλαδή,εάν σου ταιριάζει το bronze η το χρυσό,είσαι σκούρα η πολύ σκούρα!Αν σου ταιριάζει το ασημί,έχεις λευκή επιδερμίδα!

ΚΡΑΓΙΟΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

Θυμήσου το βράδυ σηκώνει και πιο βαριά-έντονα χρώματα!Όπως είναι το κόκκινο,γενικά οι σκούρες αποχρώσεις και τα γυαλιστερά!Ενώ τις πρωινές ώρες,προτίμησε ανοιχτόχρωμα κραγιόν και ματ που διαρκούν περισσότερο!Γενικά τα κραγιόν με ιριδίζουσα μορφή η έντονο χρώμα προτιμούνται για βράδυ!

ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ:

Αν ανήκεις στις καστανές αποχρώσεις,επέλεξε καφέ η κόκκινα κραγιόν!Προτίμησε ακόμα τα lip-gloss!Αν ανήκεις στα ανοιχτά χρώματα μαλλιών όπως είναι το ξανθό,απέφυγε τις κόκκινες αποχρώσεις!Προτίμησε πιο ανοιχτά χρώματα,όπως είναι το ροζ και το ροδακινί!Οι κοκκινομάλλες, προτιμήστε πιο φυσικές αποχρώσεις η έντονες ροζ που τονίζουν τα χείλη!

ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΡΑΓΙΟΝ:

Το κερασή χρώμα ταιριάζει καλύτερα στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες,το βαθύ κόκκινο με τις σταρένιες επιδερμίδες,και το σκούρο προς το μπορντό στις πιο σκουρόχρωμες!Ένα κλασσικό κόκκινο χρώμα κραγιόν πάει στις περισσότερες!Στις μελαχρινές επιδερμίδες,ταιριάζουν τα κόκκινα κραγιόν με πορτοκαλί απόχρωση!Στις ξανθές επιδερμίδες,ταιριάζουν καλύτερα τα κόκκινα κραγιόν με ροζ απόχρωση!

NUDE ΚΡΑΓΙΟΝ:

Τα nude κραγιόν ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες και σε όλες τις αποχρώσεις μαλλιών!Σε άλλα πρόσωπα περισσότερα και σε άλλα λιγότερα!Όμως ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες και σε όλες τις ώρες της ημέρας!Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες,επιλέξτε nude με ροζ υποτόνους,ενώ οι πιο μελαχρινές επιλέξτε με μπεζ-καφέ υποτόνους!

BERRY ΚΡΑΓΙΟΝ:

Τα must κραγιόν της εποχής!Πολύ στην μόδα!Είναι το χρώμα του βατόμουρου,μοβ μαζί με κόκκινο δηλαδή!Τονίζει και ανοιχτόχρωμες και σκουρόχρωμες επιδερμίδες!

ΡΟΖ ΚΡΑΓΙΟΝ:

Τα διαφανή ροζ κραγιόν ταιριάζουν σχεδόν σε όλες τις επιδερμίδες!Τα ανοιχτά ροζ χρώματα!

ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΡΟ ΚΡΑΓΙΟΝ:

Είναι της μόδας,όμως δεν ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα!Αν θέλετε να διαλέξετε ένα σκούρο κραγιόν,και έχετε ψυχρή επιδερμίδα επιλέξτε κάποιο με ροζ βάση!Εάν πάλι έχετε θερμή επιδερμίδα,επιλέξτε έναν πιο σκούρο τόνο,που ταιριάζει με χρυσά αξεσουάρ!Οι πιο ουδέτερες επιδερμίδες,χρησιμοποιείστε ακόμα πιο σκούρα απόχρωση!Συνδυάστε το σκούρο κραγιόν σας με μία nude σκιά και με μαύρο eyeliner!

ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΟΥΣ:

Για τα σαρκώδη χείλη,είναι καλύτερα οι πιο απαλές αποχρώσεις,με λιγότερη ένταση όπως το καφέ και το μπρονζέ!Ενώ για πιο λεπτά χείλη,είναι καλύτερα τα πιο ανοιχτά και γυαλιστερά χρώματα όπως το κοραλί και το φούξια!Τα πιο σκούρα χρώματα μειώνουν τον όγκο ενώ τα έντονα φωτίζουν και μεγαλώνουν τα χείλη!

 ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-TIPS:

-Δείτε το χρώμα κραγιόν που σας ταιριάζει όταν είστε άβαφες τελείως!Γενικότερα,πάντως θα σας ταιριάξουν οι τόνοι που είναι δυο τόνους πιο σκούροι από το φυσικό χρώμα των χειλιών σας!
-Για να σας κρατήσει περισσότερο το κραγιόν στα χείλη σας,πριν το τοποθετήσετε ταμπονάρετε τα χείλη σας με λίγη πούδρα η υγρό make up!
-Για πιο έντονο αποτέλεσμα,επιλέξτε ένα lip-gloss πάνω από το κραγιόν σας και κυρίως στο κέντρο των χειλιών σας για φωτεινότητα!
-Μην ξεχνάς το σωστό περίγραμμα των χειλιών σου με ένα μολυβάκι,κοντά στο χρώμα του κραγιόν σου,το πολύ ένα-δυο τόνους πιο ανοιχτό να είναι το μολύβι!
-Πριν κάνεις το μακιγιάζ σου,όπως προσέχεις την επιδερμίδα του προσώπου σου έτσι πρόσεξε και τα χείλη σου!Κάνε μια απολέπιση χειλιών γρήγορη και εύκολη!Χρειάζεσαι λίγη ζάχαρη,λίγο ελαιόλαδο και λίγο μέλι!
-Πριν βάλεις το κραγιόν σου,κάνε ένα γέμισα με το μολύβι χειλιών σου,για περισσότερη διάρκεια!
-Για να φύγουν οι περιττές ουσίες,αφού βάλεις το κραγιόν σου,πάρε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και βάλτο ανάμεσα στα χείλη σου!Τραβώντας το,μαζί θα έχουν φύγει και τα περιττά!Ξανά-πέρασε κραγιόν και ξανά κάντο άλλη μια φορά!
-Για να προστατέψετε τα χείλη σας από το κρύο,πριν το κραγιόν σας βάλτε λίγο lip-balm!
-Για πιο καλό αποτέλεσμα βάλτε το κραγιόν σας με το δάχτυλο,η ένα πινελάκι για τα χείλη!
-Δοκίμασε το κραγιόν σου πριν το αγοράσεις!Στο χέρι η στα δάχτυλα σου!Για να καταλάβεις το πως γράφει και αν σου αρέσει!
-Ένα άλλο tip για να δεις πιο κραγιόν σου ταιριάζει,είναι να δεις ποια απόχρωση ταιριάζει καλύτερα με το χρώμα του ρουζ σου!Μπορείς,να βάλεις ένα τόνο πιο σκούρο χρώμα κραγιόν!

Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο αυτό το post μου,γιατί πραγματικά θέλω να δημιουργώ άρθρα που μπορούν να σας ενημερώσουν!Ακολουθώντας,τα παραπάνω θα έχετε τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά χείλη!Ότι απορία έχετε,μπορείτε να μου την γράψετε από κάτω,η να μου την στείλετε σε μήνυμα!
Να θυμάστε εσείς είστε οι καλύτεροι κριτές για τον εαυτό σας!Ότι καλύπτει εσάς και το γούστο σας στον καθρέφτη,μην το φοβάστε!
Φιλάκια,Κάτια!Make your world,more beautyfull!


You Might Also Like

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχος οδηγός σε ευχαριστούμε τόσο μα τόσο πολύ!!και εγώ που έχω ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και προτιμώ εννοείται τα ανοιχτά χρώματα, έχω πάθει έρωτμα με το κόκκιθνο κραγιόν loreal paris που έχω βρει εδώ https://www.atticabeauty.gr/brands/loreal-paris/proioda-omorfias/makigiaz/heili/kragion/ και ολο το καλοκαίρι δεν σταμάτησα να το φοράω!και έχει και πολύ καλή διάρκεια,έμενα ακόμα και αφού είχα πιει 2-3 ποτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή