Let's talk about..BB,CC,DD!

4:57:00 π.μ. Katia Kwttakh 0 Comments

                                  LET'S TALK ABOUT..BB,CC,DD!

Για πότε γνωρίσαμε τις bb cream ως παγκόσμια πρωτοτυπία στον χώρο των καλλυντικών,για πότε μόλις δοκιμάσαμε τις cc creams και για πότε ήρθαν οι νέες dd creams πραγματικά σε αστραπιαίο χρόνο!Νέα μόδα λοιπόν,νέα ανακάλυψη στον beauty world που ήρθαν σίγουρα για να κάνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών πιο εύκολη!Λοιπόν ας γνωρίσουμε τι είναι οι bb,cc και dd creams και τι πραγματικά μας ταιριάζει!


BB CREAMS:



-Τι σημαίνουν τα αρχικά BB?
Σημαίνουν blemish balm η αλλιώς beauty balm=ιδιότητες(καλυπτικές,ελαφρώς διορθωτικές) που προσφέρουν στην επιδερμίδα ηρεμία και απαλότητα ως βάλσαμο και βάση για τα τυχόν σημάδια του δέρματος,μείωση και κάλυψη χρωματικών ψεγαδιών και μακρόχρονη φροντίδα με ελαφριά κάλυψη make up.
-Τι υπόσχεται και προσφέρει μία BB cream?
5 δράσεις σε 1 προιόν!Συγκεκριμένα:
Κάλυψη λεπτών γραμμών και ατελειών
Ενίσχυση υγιής λάμψης της επιδερμίδας
Προστασία uv με spf
Ενυδάτωση για 24ώρες
Ομοιόμορφη όψη
-Μπορεί μία BB να αντικαταστήσει  τις υπόλοιπες κρέμες που χρησιμοποιεί μία γυναίκα?
Οι BB μπορούν να αντικαταστήσουν σχεδόν όλες τις υπόλοιπες κρέμες όπως την ενυδατική και την αντιγηραντική,δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα ματιών η νυχτός λόγω περισσότερων αναγκών της επιδερμίδας στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών γενικά αλλα και λόγω μίας πιο δραστικής κρέμας που χρειάζεται κατά την διάρκεια της νύχτας.Ωστόσο να σημειωθεί ότι μία BB δεν φράζει τους πόρους.Μπορεί επίσης σίγουρα να χρησιμοποιηθεί αντί serum,primer και βάση make up.
-Είναι για όλους τους τύπους δέρματος?
Κατά βάση ναι.Αλλά είναι ιδανικότερη για κανονικές επιδερμίδες και ξηρές χωρίς προβλήματα ακμής.Δεν είναι ιδανική για λιπαρά δέρματα λόγω της σιλικόνης που περιέχει.Λόγω της λιπαρής της σύστασης είναι πολλές φορές αναγκαία η χρήση πούδρας μετά και του concealer τοπικά.Για μεγαλύτερη κάλυψη μπορούν να τοποθετηθούν δύο στρώσεις.Η αφαίρεση της BB γίνεται με λοσιόν ντεμακιγιάζ.


                                             ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ BB ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ:






                                                             CC CREAMS:



-Τι σημαίνουν τα αρχικά CC?
Σημαίνουν color correcting η complexion corrector=δηλαδή κάλυψη των προβληματικών επιδερμίδων που έχουν τυχόν κοκκινίλες η δυσχρωμίες,και λειτουργεί σαν θεραπεία περιποίησης του δέρματος μειώνοντας τις καφέ κηλίδες και τις ρυτίδες του χρόνου,προσφέροντας έτσι μία καλύτερη χροιά σε διάρκεια μηνών.
-Ποια η διαφορά των νέων CC με τις BB creams?
Αρχικά στις αποχρώσεις.Οι αποχρώσεις των CC είναι πολύ περισσότερες από των BB που βγαίνουν σε δύο κατά βάση αποχρώσεις.Σαν σύσταση έχουν πιο ελαφριά και είναι πλούσιες σε χρωστικές ουσίες για αυτό και η βασική λειτουργία των CC είναι να ελέγχουν τον χρωματικό τόνο.Επίσης παρέχουν μεγαλύτερη κάλυψη.
-Οι CC είναι για όλους τους τύπους δέρματος;
Ναι.Αλλα είναι ιδανικές για λιπαρά δέρματα λόγω ότι δεν περιέχουν σιλικόνη σε αντίθεση με τις BB.
-Τι υπόσχονται και προσφέρουν οι CC creams?
Πέρα από την ενυδάτωση,την αντιγήρανση,την uv προστασία,την ομοιομορφία υπόσχεται μεγαλύτερη κάλυψη και βοήθεια στην παραγωγή κολλαγόνου άρα και της ελαστικότητας της επιδερμίδας.


                                           ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ CC ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ:






                                                             DD CREAMS:



-Τι σημαίνουν τα αρχικά DD?
Σημαίνουν dynamic-do all=δηλαδή ο συνδιασμός των bb και των cc μαζί!Οι DD υπόσχονται ακόμα περισσότερα πράγματα και συγκεκριμένα επικεντρώνονται στην αντιγηραντική δράση κατά βάση.
-Τι προσφέρει μία DD cream?
Οτι και οι BB και οι CC όπως εντατική ενυδάτωση,κάλυψη των δυσχρωμιών και γενικά ομοιόμορφη κάλυψη,αλλά με μεγαλύτερο spf-αντηλιακή προστασία.Επίσης προσφέρουν σμίκρυνση των πόρων,των λεπτών γραμμών,των ρυτίδων(στον χρόνο) και σύσφιξη.
-Για ποιες ηλικίες είναι ιδανικές οι DD creams?
Σε αντίθεση με τις BB και τις CC που είναι για κάθε ηλικία και κυρίως για τις νεότερες με λιγότερες ανάγκες οι DD είναι ότι πρέπει για μεγαλύτερες ηλικίες με περισσότερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν.Είναι ιδανικές για επιδερμίδες που θέλουν να προλάβουν τις πρώτες ρυτίδες και τα πρώτα σημάδια γήρανσης αλλα και για όσες γυναίκες χρειάζονται ήδη περισσότερη φροντίδα και περιποίηση.
-Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θέση της αντιγηραντικής κρέμας?
Με βάση αυτά που προσφέρει ναι.Προσφέρει ότι και μία αντιγηραντική κρέμα απλά + κάλυψη και χρώμα κατά την διάρκεια της ημέρας.Το βράδυ καλό είναι να αφαιρείται και να χρησιμοποιείται μία κρέμα νυχτός.

                                                      Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ DD:



•Γενικά όλες αυτές οι κρέμες μπορεί να περιέχουν spf ίσως αρκετό για τον χειμώνα ίσως όμως ελάχιστο για το καλοκαίρι.Οπότε δεν προτείνω να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την αντηλιακή σας κρέμα εφόσον το έχετε ανάγκη και θέλετε περισσότερη προστασία κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
•Οι συγκεκριμένες κρέμες με χρώμα είναι ότι πρέπει για καθημερινή χρήση και ειδικά για το πρωί συνδιαστικά με το πρωινό σας μακιγιάζ που είναι πιο ελαφρύ.Είναι ότι πρέπει για να μην βαραίνετε καθημερινά το πρόσωπο σας με foundation αλλα και να προσφέρεται στην επιδερμίδα σας μία καλή ενυδάτωση,αποφεύγοντας τις διάφορες κρέμες καθημερινά.
•Είναι καλό το βράδυ να αφαιρούνται κανονικά με μία λοσιόν ντεμακιγιάζ.
•Επειδή η ποικιλία είναι μεγάλη να θυμάστε να διαλέξετε την σωστή κρέμα με χρώμα για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας,ηλικία και τις ανάγκες σας.Αυτό θα το διασφαλίσετε δοκιμάζοντας δείγματα των προιόντων,βρίσκοντας έτσι ποια από όλες τις παραπάνω θα σας ταιριάξει.
•Συνοπτικά προτείνω για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες κάποια bb,για κάθε τύπο δέρματος και κυρίως λιπαρές κάποια cc και για μεγαλύτερες ηλικίες κάποια dd.
•Τις συγκεκριμένες κρέμες μπορείτε να τις τοποθετήσετε με το χέρι αλλα ακόμα καλύτερα με κάποιο πινέλο η beauty blender.
•Εαν χρειάζεστε μεγαλύτερη κάλυψη στο πρόσωπο σας,μπορείτε να βάλετε δύο στρώσεις από αυτές τις κρέμες.Και φυσικά όπου χρειάζεται τοπικά να χρησιμοποιείτε το concealer σας όπως και στα μάτια σας αφού οι συγκεκριμένες κρέμες λόγω του spf που περιέχουν δεν συνιστώνται για χρήση στα μάτια.
•Μην ξεχνάτε οι bb,cc,dd creames πέρα από μία τάση της εποχής στο μακιγιάζ,είναι και μία οικονομική λύση αφού συνδυάζετε έτσι πολλά προιόντα και χρήσεις μαζί σε ένα μόνο προιόν!Πολλές εταιρίες έχουν βγάλει τις δικές τους bb και cc κρέμες είτε οικονομικές είτε πιο high end.Τώρα κυκλοφορούν τις dd,με πρώτη στην Ελλάδα την erre due.

Γνωρίσαμε λοιπόν τις bb,cc και dd κρέμες την τελευταία τάση του μακιγιάζ!Σύντομα αναμένουμε και τις EE!Για να δούμε τι θα υπόσχονται και τι θα προσφέρουν και αυτές!Αναζητώντας και κάνοντας την δική σας έρευνα αγοράς,θα βρείτε σίγουρα αυτή που θα σας καλύψει!




You Might Also Like

0 σχόλια: